Seitsemän kiinteistöä ja 180 toimijaa

Tampereen Pienteollisuustalo Oy on keskinäinen kiinteistöyhtiö Tampereen keskustassa. Yhtiöön kuuluu seitsemän eri aikoina rakennettua rakennusta, jotka sijaitsevat kolmessa eri korttelissa Tullin alueella. Lisäksi yhtiö omistaa 12 asuntoa ja liiketilaa sekä 60 autopaikkaa Sorsapuiston laitaan 2016 rakennetussa uudisrakennuksessa. Pienteollisuustalon omistavat n. 85 osakasta ja yhtiön tiloissa toimii yli 180 eri yhteisöä ja yritystä. Kiinteistöyhtiön omien tilojen kokonaiskerrosala on yli 55.000 m².

Yhtiö on perustettu vuonna 1957, alunperin nimensä mukaisesti pienteollisuuden toimitilatarpeita varten. Yhteiskunnassa tapahtuneita rakennemuutoksia vastaavasti useiden tilojen käyttötarkoitus on muuttunut mm. liiketila, toimisto-, toimi- ja opetustilakäytöksi. Tilat ovat hyvin muuntojoustavia

Yhtiössä on käynnistetty vuonna 2004 noin 16 vuotta kestävä saneeraushanke, joka käsittää kaikkien yhtiön rakennusten taloteknisten järjestelmien, liikennetilojen sekä piha-alueiden peruskorjaus- ja perusparannustoimenpiteitä. Vuoden 2017 lopussa hankkeesta on toteutettu suunnitelman mukaisesti noin 85%.